BOB VAN DER LOOS
Fysiotherapeut / Manueel therapeut

Achtergrond:
Ik ben geboren in Rotterdam en ben sinds 2007 algemeen fysiotherapeut. Na mijn afstuderen ontwikkelde ik een interesse voor het behandelen van klachten aan de wervelkolom. Daarom ben ik toen gestart met de masteropleiding manuele therapie. Deze heb ik in 2012 afgerond.
Nadat ik eerst een paar jaar in loondienst heb gewerkt in de praktijk, ben ik in 2010 onderdeel van de maatschap Fysiotherapie Oud-Beijerland geworden.

In de jaren erna heb ik me naast manuele therapie toegelegd op moderne behandelvormen zoals dry needling en medical taping. Deze behandelvormen vormen in combinatie met de belangrijkste pijler, namelijk de oefen- en/of trainingstherapie, voor een afwisselende en effectieve aanpak van veel klachten aan het bewegingsapparaat. Ik probeer met deze hierboven genoemde behandelingen de voorwaarden voor het trainen zo goed mogelijk te krijgen. Ze zullen nooit op zich staan in het revalidatietraject.

Tenslotte ben ik aangesloten bij het Parkinsonnet. In dit kwaliteitsnetwerk streven we naar een optimale hulpverlening rondom parkinsonpatiënten. Mijn andere passies zijn muziek maken, hardlopen, motorrijden en snowboarden.

In 2012 heb ik mijn masteropleiding voor manueel therapie afgerond en ben ik naast fysiotherapeut ook manueeltherapeut. Het is inmiddels een zeer waardevolle specialisatie gebleken waardoor ik nek, schouder en lage rugpijn beter en sneller kan behandelen dan voorheen.

Verder heb ik me aangesloten bij het Parkinsonnet. Dit is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Meer dan 2000 zorgverleners (o.a. neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen) zijn aangesloten bij dit netwerk.

Masteropleiding manuele therapie
Basisscholing Parkinsonnet
Bijscholing Totale knieprothese medinova
Diagnose, classificatie en herstel van motorische controle bij schouderklachten
Dry Needling
NPI Sportrevalidatie

De komende jaren zullen mijn aandachtspunten vooral liggen op verdere uitdieping in het manuele therapeutische vakgebied. Ook zal ik me nog verder gaan specialiseren in het behandelen van parkinsonpatiënten.

89908776404

Heeft u vragen stuur mij dan een

Heeft u vragen stuur mij dan een

EMAIL