KIRSTEN ZIJLSTRA
Fysiotherapeut / Kinderfysiotherapeut

Achtergrond:

In 2012 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Rotterdam. Na de opleiding Fysiotherapie kon ik direct beginnen bij Fysiotherapie Oud-Beijerland. Ik had al eerder kennisgemaakt met deze praktijk in mijn tweede stage.

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het werken met kinderen. De keuze voor de Master Kinderfysiotherapie was dus snel gemaakt. In 2017 ben ik afgestudeerd en ik ben druk al het geleerde in de praktijk te gebruiken. U kunt hier meer lezen over kinderfysiotherapie.

Voordat ik was afgestudeerd heb ik al veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen. Ik geef met veel passie alweer elf jaar training bij GV Barendrecht. Dit is een gymvereniging waar ik op dit moment het hoogste niveau van Nederland lesgeef, maar jaren lang ook recreatie les heb gegeven. Daarnaast heb ik ook gewerkt in een kinderfysiotherapie praktijk waar alleen maar kinderen onder behandeling waren.

De combinatie tussen het behandelen van volwassenen en kinderen geeft mij veel voldoening. Vooral de afwisseling is erg uitdagend en leerzaam. Op het ene moment help ik een kind om te oefenen met grof motorische taken  en bij de volgende behandeling ben ik bezig met de revalidatie na een nieuwe heup.

In september 2013 ben ik begonnen aan de masteropleiding kinderfysiotherapie in Breda. Deze opleiding duurde vier jaar en inmiddels mag ik me buiten algemeen fysiotherapeut ook kinderfysiotherapeute noemen. Binnen de kinderfysiotherapie heb ik bijzondere aandacht voor:
Scoliose Specifieke training
Schrijfproblematiek

Nascholingen:

PCM-meting

SCEM jaarlijks orthopedie congres

SCEM jaarlijks ontwikkeling congres

In de toekomst wil ik mij vooral verder gaan specialiseren in de fysiotherapeutische behandeling van kinderen met al hun specifieke gezondheidsproblemen. Daarnaast vind ik het belangrijk om een goede balans te hebben tussen het behandelen van kinderen en volwassenen.

Maandag, Woensdag en Vrijdag

79916133404

Heeft u vragen stuur mij dan een

Heeft u vragen stuur mij dan een

EMAIL