Wat is Handtherapie:

Handtherapie is een specialisatie die gericht is op klachten vanuit de hand/pols en arm regio. Deze regio kan op eindeloos veel manieren bewegen. Voor deze krachtige als hele fijn motorische bewegingen is het van belang dat de structuren als botten, pezen, zenuwen, banden, gewrichten, huid en spieren in goede samenhang met elkaar functioneren.

De handtherapeut zal samen met u kijken naar wat er aan de hand is middels een vraaggesprek en een stuk onderzoek. Op basis hiervan zal de therapeut u een passend advies geven en indien nodig samen met u een plan opstellen voor de therapie.

Voor wie is deze therapie bestemt:

Handtherapie wordt ingezet bij mensen die een operatie hebben gehad aan de hand/pols armregio maar word ook steeds meer conservatief ingezet (zonder operatieve ingreep).

Met welke klachten kunt u bij ons terecht:

Wanneer iemand klachten heeft aan de hand/pols regio kan hij of zij zonder verwijsbrief een afspraak maken bij de handtherapeut. Mogelijke oorzaken kunnen zijn: Overbelasting door het maken van veel repeterende bewegingen, artrose (slijtage) of door een ongeluk.

Hoe ziet de behandeling eruit:

Samen met de cliënt onderzoekt de handtherapeut welke therapie er nodig is om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren. De therapie kan intensief zijn en veel inzet vragen van de cliënt wat betreft het trainen van de hand/pols functie.

Bij wie kunt u terecht:

U kunt in de praktijk met vragen over Handtherapie terecht bij: David Ros.
U kunt bij hem terecht op de dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

DAVID ROS
Fysiotherapeut
Meer over David
EMAIL
DAVID ROS
Fysiotherapeut
Meer over David
EMAIL