Wat is knierevalidatie:

Knie revalidatie kan plaats vinden na diverse blessures aan de knie. Een van de bekendere oorzaken hiervan is een gescheurde of verrekte (voorste) kruisband.

De revalidatie van de gescheurde kruisband duurt maanden. Door middel van intensieve training bij de fysiotherapeut, thuis en evt bij uw sportclub kan worden geprobeerd de functie van de knie te normaliseren. Als de training niet effectief blijkt te zijn zou een operatie tot de mogelijkheden behoren. Of er een indicatie tot een operatie is wordt in overleg bepaald door uw behandelend specialist. Tijdens deze operatie worden de eventuele resten van de kruisband verwijderd en er wordt een nieuwe geplaatst. De nieuwe kruisband is tegenwoordig vaak gemaakt is van de pezen van de hamstrings.

Sinds 2015 is onze praktijk deelnemer in Orthopedisch Netwerk Ikazia, waarbinnen in samenwerking met fysiotherapeuten en specialisten een optimaal behandeltraject uitgestippeld. Het revalidatieprotocol voor na een kruisbandblessure en na een kruisbandoperatie ligt vast en is bekend bij uw behandelend specialist.

Met welke klachten kunt u bij ons terecht?:

U kunt bij ons terecht met alle knie blessures waarbij er revalidatie nodig is tot ieder niveau, van dagelijks leven tot topsportniveau.

Bij de kruisbandblessures zijn er twee situaties waarbij u bij ons terecht kunt.

U heeft een gescheurde of verrekte kruisband, en er heeft (nog) geen operatie heeft plaatsgevonden. Samen met uw therapeut zal er gekeken worden naar de best mogelijke behandeling.
U heeft een operatie aan de kruisband gehad en heeft revalidatie nodig.

Bij wie kunt u terecht?:

Binnen het Centrum voor Fysiotherapie Oud-Beijerland kunt u voor Knierevalidatie terecht bij:

Walter Dool
WALTER DOOL
Fysiotherapeut
Meer over Walter
EMAIL
Walter Dool
WALTER DOOL
Fysiotherapeut
Meer over Walter
EMAIL