Wat is sportrevalidatie:

In de sportrevalidatie staat het behandelen, trainen en begeleiden van sporters centraal. De fysiotherapeut helpt u op een verantwoorde wijze terugbrengen op uw oude sportniveau.

Bij de behandeling van sportblessures staat de oefentherapie of training centraal. Deze training bestaat uit een programma op maat waarin o.a. lenigheid, snelheid, kracht en uithoudingsvermogen aan de orde komen. Vaak worden de individuele trainingen gevolgd door groepstraining in bijvoorbeeld de kruisbandrevalidatie-training.

De doelstelling van een hardloper of een gewichtheffer is heel verschillend en daar zal het sportrevalidatieprogramma ook aan aangepast moeten worden.

Bij het onderzoek kan een analyse gemaakt worden van uw motoriek, bijvoorbeeld door een loopanalyse of sprong-/landingsanalyse. Zaken als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen kunnen in de behandeling worden betrokken.

Binnen de sportrevalidatie wordt er als dat nodig is samen gewerkt om tot het beste resultaat te komen:

manueel therapeut als de nek en rug een rol speelt
trainers / coachen / verzorgers van de sportclub voor aangepaste trainingsschema’s

Met welke klachten kunt u bij ons terecht?:

Sportrevalidatie is bedoeld voor:

mensen die een blessure hebben opgelopen en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten, van topsport- tot recreantenniveau
voor mensen die willen gaan sporten, bijvoorbeeld hardlopen die willen weten hoe ze dit met een zo klein mogelijk risico op blessures kunnen doen

Bij wie kunt u terecht?:

Binnen het Centrum voor Fysiotherapie Oud-Beijerland kunt u terecht bij Walter Dool en Robert Saarloos

Walter Dool
WALTER DOOL
Fysiotherapeut
Meer over Walter
EMAIL
ROBERT SAARLOOS
Fysiotherapeut
Meer over Robert
EMAIL
Walter Dool
WALTER DOOL
Fysiotherapeut
Meer over Walter
EMAIL
ROBERT SAARLOOS
Fysiotherapeut
Meer over Robert
EMAIL