Training bij Diabetes Mellitus type II (Suikerziekte)

Diabetes Mellites type II is in Nederland beter bekend als suikerziekte of diabetes type II. Uit onderzoek is gebleken dat bewegen voor mensen met diabetes type II kan leiden tot minder medicijn gebruik. Daarnaast verbetert het de kwaliteit van leven door toename van de algehele conditie, gewichtsafname en het kan de complicaties van diabetes op lange termijn voorkomen.

Met welke klachten kunt u bij ons terecht:

Mensen met suikerziekte kunnen o.a. last hebben van vermoeidheid, kortademigheid, spierpijnen in armen en benen, maar ook vele andere klachten.

De behandeling

Het is van belang dat het bewegen goed wordt begeleidt. De fysiotherapeut kan een nuttig bijdrage leveren in de behandeling van diabetes type II.

Doelstelling van onze trainingen is het stimuleren van bewegingen bij mensen diabetes type II. Het trainingsprogramma richt zich op het ontwikkelen van een gezonde (actieve) leefstijl.

Bij veel mensen met diabetes type II zien we vaker overgewicht en weinig lichaamsbeweging. Vaak is de stap naar een gewone sportschool te groot en zullen er tussenstappen nodig zijn. Mensen moet plezier in bewegen krijgen en het vertrouwen in de kracht van hun eigen lichaam terug herwinnen.

Het doel van de trainingen is het verbeteren van de algehele conditie en het doen toenemen van de hoeveelheid spierweefsel. Hierdoor wordt de insulinebehoefte positief beïnvloed. Ook zal de training op termijn resulteren in gewichtsverlies door afname van het vetpercentage.

Uiteindelijk moet deze training tot een uitstroom van de deelnemer naar reguliere beweeg- en sportaanbod leiden. Voorop staat het bewegen is geïntegreerd in het dagelijks leven van de diabetes patiënt.

Bij wie kunt u terecht?:

Binnen het Centrum voor Fysiotherapie Oud-Beijerland kunt u terecht bij:

ROBERT SAARLOOS
Fysiotherapeut
Meer over Robert
EMAIL
ROBERT SAARLOOS
Fysiotherapeut
Meer over Robert
EMAIL