Voor volwassen geldt:

behandelingen worden vanuit de (meeste) aanvullende verzekeringen vergoed
vergoeding voor chronische patiënten blijft vanaf de 20e behandeling in de basisverzekering

De eerste 20 moeten dus vanuit het aanvullende pakket betaald worden, of als er geen aanvullende verzekering is, zelf betaald moeten worden

Voor kinderen tot 18 jaar wordt fysiotherapie uit de basisverzekering gedekt voor:

maximaal 18 behandelingen per indicatie per jaar; de eventueel noodzakelijke rest vanuit de aanvullende verzekering
behandeling volgens de chronische lijst

Conclusie:

Fysiotherapie die niet vanuit de basisverzekering vergoed worden, kan in de verschillende aanvullende verzekering gedekt worden. De hoeveelheid dekking verschilt enorm per pakket en per verzekering.

Chronische indicaties zijn vast omschreven in een lijst die enkele jaren geleden door de overheid is vastgesteld. Deze indicaties kunnen overigens heel wat anders dan u of wij zelf onder een chronische klacht verstaan. Uw fysiotherapeut heeft de beschikking over deze lijst. Meer informatie over de verschillende verzekeringen vindt u op de website van de zorgverzekeraar.

Raadpleeg ook altijd de polisvoorwaarden.

Om u optimale zorg te kunnen bieden, hebben wij contracten afgesloten met alle grote zorgverzekeraars van Nederland waarbij dit mogelijk was. Dat betekent dat u de maximale vergoeding krijgt voor uw fysiotherapeutische behandelingen, en dat wij deze behandelingen direct declareren bij uw zorgverzekeraar. U hoeft hiervoor geen enkele administratie te doen.